I Foro de Turismo e Sostibilidade A Mariña Lucense (1/10/2025)
O vindeiro 1 de outubro, o salón de actos da Casa da Cultura do Valadouro acollerá o primeiro Foro de Turismo e Sostibilidade da Mariña Lucense, un espazo de reflexión e encontro para falar sobre os retos do desenvolvemento turístico e a importancia de avanzar cara a un modelo máis sostible.
O evento, aberto a profesionais, entidades públicas, negocios locais e veciñanza, forma parte do Plan de Sostibilidade Turística da Mariña -financiado entre a Mancomunidade de Concellos da Mariña, a Axencia Turismo de Galicia e a Secretaría de Estado de Turismo- e contará con voces expertas do sector que achegarán unha visión diversa sobre como avanzar cara a un modelo turístico máis respectuoso, integrador e de calidade.
Entre as persoas convidadas estarán especialistas en economía circular, xestión territorial, turismo gastronómico ou planificación estratéxica, xunto con representantes locais.
O obxectivo: compartir experiencias, detectar tendencias globais e debuxar o futuro do turismo na Mariña.
A participación é gratuíta, con inscrición a través da seguinte ligazón
- Data e lugar: 1 de outubro, de 9:00h a 14:15h, Casa da Cultura do Valadouro.
PROGRAMA
9:00-9:15h: Recepción e acreditación de participantes
9:15-9:30h: Inauguración oficial
BLOQUE 1. É posible un turismo sostible?
9:30-10:05h: David Mora, director do Máster de Turismo Gastronómico do Basque Culinary Center.
BLOQUE 2. Perspectivas
10:15-10:50h: A perspectiva do territorio
Alfonso Bertrán, arquitecto da Fundación RIA
11:00-11:35h: A perspectiva dos destinos turísticos
Mancomunidad de Urola Kosta (Gipuzkoa)
11:45-12:30h: Pausa café. Colectivo de Gastronomía da Mariña
12:30-13:05. A perspectiva das empresas
Patricia Dueñas. Experta en sostibilidade e economía circular. Circle Economy e Grupo Iberostar
13:05-14:15h: Mesa redonda
13:05-13:20h: É posible un turismo sostible?
Introdución a cargo de Iñaki Gaztelumendi, consultor estratéxico no sector turístico e asesor de ONU Turismo
13:20-14:15h: Turismo sostible
Modera: Iñaki Gaztelumendi
Interveñen:
- David Mora, director do Máster de Turismo Gastronómico del Basque Culinary Center
- Alfonso Bertrán, arquitecto da Fundación RIA
- Patricia Dueñas, Experta en sostibilidade e economía circular
- Representante Mancomunidade Urola Costa
- Ana Ermida, alcaldesa de Barreiros e vicepresidenta da Mancomunidade de Concellos da Mariña Lucense.
- José Manuel Villapol representante na Mesa de Calidade do SICTED na Mariña xerente do hotel rural Finca Goleta-Foz.
- Pepe Peinó, coordinador do programa Mariña Marabillosa