Cociñando A Mariña Lucense

 

Descubrindo, coñecendo, aprendendo e participando un novo cociñar.

O medio natural da Mariña Lucense asombra cunha costa brava aberta ao Mar Cantábrico, que a xente do lugar soubo aproveitar dende tempos inmemoriais para desfrutar de peixes e mariscos excepcionais. Altas montañas, vales amplos e profundos completan a paisaxe do interior, ofrecendo a posibilidade de aumenar a variedade gastronómica con carnes, verduras, hortalizas, froitos…todos eles de excelente calidade e proximidade.

Cociñando A Mariña Lucense é unha iniciativa ecogastronómica novidosa coa que dar a coñecer os produtores e alimentos da Mariña Lucense, onde a hostalería cociña os produtos da comarca a través de vídeo-receitas e convidamos a participar á cidadanía nun concurso de receitas de gastronomía local mariñá.

A aposta pola “Ecogastronomía” como pilar de desenvolvemento gastronómico, ten por obxectivo reactivar a producción agroalimentaria dende a perspectiva da biodiversidade local e aproducción sostible, promovendo accións que poñan en valor os nosos recursos gastronómicos para contribuir na consolidación dun turismo sostible.

Como?

Con esta iniciativa queremos contribuir a dar visibilidade aos produtores e produtos agroalimentarios, para iso, mais abaixo nesta páxina, podes acceder aos apartados Produtores e Alimentos, onde poñerlles cara e descargar unha Guía de Produtores da Mariña Lucense e coñecer algún dos produtos que se dan nesta rica comarca. Tamén, dende finais de setembro a mediados de outubro estivemos dando a coñecer a todos eles nas nosas redes sociais. Para non perderte nada, recomendámosche que nos sigas en Facebook, Instagram ou Twitter.

Ademais, invitamos á hostalería local a que realizaran as súas propias vídeo-receitas cociñando elaboracións con produtos da Mariña Lucense. Podes ver os seus ricos pratos nas nosas redes sociais e canal de Youtube.

E por último, puxemos en marcha un concurso...

Do que xa coñecemos aos seus gañadores! 

- 1º premio, fin de semana no Hotel Rías Altas de Barreiros para dúas persoas para vivir unha experiencia de turismo slow): “Taco Teresa” de María del Carmen Rey Mayo de Mazaricos (A Coruña).

- 2º premio, Ruta da Faba de Lourenzá, unha experiencia turística completa que combina arte, natureza, gastronomía e cultura local: “A Bocados” do Centro de Día A Concordia de Ribadeo.

Noraboa!

 Podes ver os vídeos gañadores no noso canal de Youtube ou en redes sociais.

Cociñando A Mariña Lucense agarda tamén ser unha fonte de inspiración para a túa próxima escapada gastronómica pola Mariña Lucense